Sportoviště na Revoluční je jako nové

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Sportovci už mohou čile využívat plácek v ulici Revoluční. Sportoviště, které bylo v havarijním stavu, se dočkalo tolik potřebných oprav.

Vysloužilý popraskaný asfalt hřiště na ulici Revoluční nahradila moderní pryžová plocha o rozměrech 18 x 12 metrů, přibyly multifunkční branky a basketbalový koš. Vše pak obehnal pětimetrový plot. „S úpravami jsme ale na tomto místě ještě neskončili. Na podzim sem budou instalovány lavičky a bude vybudován přístupový chodník ke sportovišti. V podzimním období proběhne také výsadba 8 stromů v okolí sportoviště,“ doplnil místostarosta Čestmír Bouda. Revitalizace sportoviště vyšla na 1,88 milionu korun.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Aktuálně probíhá také obnova dětského hřiště v ulici B. Buchlovana na sídlišti Východ. Hrací plocha patřila k těm, na nichž  již dosloužily dřevěné hrací prvky, a bylo nutné je vyměnit. „Pro děti ve věku 6 a více let bude na hřiště nainstalována herní sestava s kyvadlem mezi dvěma věžemi. Pod sestavou bude bezpečný umělý pryžový povrch. Děti všech věkových kategorií jistě využijí také houpací centrum s lanovým hnízdem a sedáky s dopadovou zónou z kačírku. Pro nejmenší děti bude určena nově vybudovaná zóna u původního pískoviště,“ prozrazuje Bouda.

Na hřišti aktuálně probíhají práce, které by měly skončit do 7. srpna. Cena nového hřiště na sídlišti Východ se vyšplhá na 2,17 milionů korun.

Foto: město Uherské Hradiště