Důchodce s kamarádem si přivydělávali vařením pervitinu

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dvojice výrobců a distributorů pervitinu skončila. Obvinění čelí pětašedesátiletý senior a jeho čtyřiačtyřicetiletý kamarád, kteří po dva roky vařili drogu v domku v obci na Uherskohradišťsku. Ve vězení za to mohou strávit až 10 let.

Oba muži po dlouhá léta sami užívali pervitin. To byl také jeden z důvodů, proč se rozhodli drogu vyrábět. „Starší z mužů využíval k rekreaci rodinný domek v obci na Uherskohradišťsku. Tam v roce 2020 vyrobili první várku. Všechny potřebné věci, jako například léky obsahující pseudoefedrin a chemikálie, nakupovali v ČR i v zahraničí. Do července tohoto roku se jim podařilo vyrobit minimálně 1000 gramů metamfetaminu,“ přiblížila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pervitin ale neměli jen pro vlastní potřebu. Starší z mužů jí zásoboval i další uživatele, za což si minimálně ve sto případech nechal zaplatit.

Poslední várku už senior nestihl dokončit. „Celý proces mu totiž překazili naši kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou. Při domovní prohlídce  zajistili prostředky k výrobě drog včetně velkého množství léčiv, chemikálií a laboratorního skla,“ uvedla Šabatová.

Oba muži se přiznali a v uplynulých dnech si od kriminalistů vyslechli obvinění z  nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Na ten zákon pamatuje až desetiletým odnětím svobody.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR