Muž pod vlivem alkoholu střílel z plynové pistole na vlakovém nádraží

STRAKONICKO – V pondělí krátce před třináctou hodinou vylekaly cestující na vlakovém nádraží ve Vodňanech nejméně dva výstřely z pistole. Muž, který vystřelil, poté nastoupil do vlaku směřujícího do krajské metropole a odjel. Policisté ho zadrželi v Hluboké nad Vltavou. 

Jak informovala policejní mluvčí Martina Joklová, oznamovatel na tísňové lince uvedl popis střelce. „Muž nasedl do vlaku směřujícího na České Budějovice. Krátce po třinácté hodině vlak zastavil na zastávce Hluboká nad Vltavou, kde již na střelce čekali hlubočtí policisté,“ popsala policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při osobní prohlídce podezřelého policisté nalezli a zajistili plynovou pistoli. „Během zákroku nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku. Orientační dechovou zkouškou podezřelému naměřili tři promile alkoholu v dechu,“ uvedla Joklová. Policisté navíc zjistili, že se jedná o recidivistu. Ve věci budou pravděpodobně zahajovat úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví.