Napojení na novou městskou čtvrť v areálu Zbrojovky si vyžádá 133 milionů

BRNO – Více než 133 milionů bude stát jižní napojení městské čtvrti a areálu Zbrojovky a motorárny Zetor. Radní dnes schválili investiční záměr na tuto stavbu.

V loňském roce město uzavřelo smlouvu s investory, kteří plánují v areálu vybudovat novou městskou čtvrť a revitalizovat dva brownfieldy – Zbrojovku a Motorárnu. Na Zábrdovické dojde k úpravě 326 metrů dlouhého úseku od tramvajové zastávky Kuldova směrem do centra. Ulice bude rozšířena o jeden jízdní pruh, tím vznikne samostatný odbočovací pruh v křížení se Šámalovou. Ta se rozšíří z 6 na 25 metrů, aby mohly vzniknout tři jízdní pruhy, pruhy pro cyklisty, zálivy a chodníky. „Součástí plánovaných prací je i rekonstrukce kanalizace a vodovodů, odvodnění komunikací a výstavba nových chodníků. Vyvolanou investicí je přeložka veřejných sítí, včetně sloupů veřejného osvětlení a dvou sloupů trakčního vedení,“ dodala primátorka Markéta Vaňková. Orientační cena je 133 395 000 korun, soukromí investoři na výdaje přispějí dotací.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.