Video: Nenapravitelný zloděj ukradl elektrokoloběžku za 20 tisíc korun

TRUTNOVSKO – Šestadvacetiletý muž se pod vlivem drog dopustil krádeže uplynulou neděli v Úpické ulici v Trutnově. U obchodního domu se u zachtělo zámkem uzamčené elektrokoloběžky. Dlouho se z ní však neradoval, policisté hříšníka velmi rychle dopadli.

„Muž byl v době zadržení silně pod vlivem drog, tedy nebyl schopen výslechu, a proto jsme ho nejprve převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Druhý den byl eskortován policisty zpět na policejní útvar,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž je otřelý recidivista, který toho má opravdu hodně za sebou. Za posledních 8 let byl již 9 x souzen za majetkovou trestnou činnost. Brány vězení opustil naposledy v červenci loňského roku.

Tento rok už má hříšník také něco za sebou. V březnu se vloupal do zahradní chatky, ve které přespal a následně odcizil nářadí v hodnotě přesahující 5 tisíc korun. O 3 měsíce později se v ulici Novodvorská v Trutnově pokusil ukrást horské elektrokolo v za 140 tisíc korun, byl však vyrušen majitelem, když přehazoval kolo přes bránu. Nechal ho na ní viset a z místa utekl. Tento měsíc v drogerii v Trutnově odcizil zboží za více než 2 tisíce korun a také násilím vnikl v zahradní kolonii do další chatky, ve které nocoval.

„Jedná se drogově závislého muže, kterého policisté velmi dobře znají. V současné době je bez domova a bez finančního příjmu. Policisté vrátili odcizenou elektrokoloběžku majiteli,“ dodává policejní mluvčí.

Od úterý je muž stíhán ve vazbě, v případě prokázání viny mu hrozí až 5 let vězení.