V Kolářových sadech v Prostějově vznikne altán

PROSTĚJOV – Nápad vybudovat v Kolářových sadech v Prostějově altán vzešel z loňského participativního rozpočtu Společně rozvíjíme Prostějov. Návrh občanů zaujal i prostějovského primátora a záměr budou nyní schvalovat zastupitelé města. 

Prostějovští zastupitelé budou schvalovat doporučení radních vybudovat v Kolářových sadech v Prostějově altán.„Nápad na vybudování altánu se mi od první chvíle líbil a podle výsledků hlasování byli stejného názoru i naši občané,“ říká primátor František Jura.„Altán bude ve tvaru osmiúhelníku o průměru pěti metrů bez zdobných prvků tak, aby se jeho design co nejvíce blížil stávajícímu vybavení parku (např. návštěvnické zázemí v Kolářových sadech). Při jeho instalaci nedojde k ohrožení stávajících vzrostlých stromů,“ informuje náměstek prostějovského primátora pro oblast rozvoje a investic Jiří Rozehnal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Radnice oslovila sedm firem, aby předložili nabídku k vybudování altánu. Na to zareagovaly tři firmy. Na základě předložených nabídek je navrženo realizovat zakázku prostřednictvím firmy, která předložila nejvýhodnější nabídku, to je Stolařství Roman Boháček Svitávka. Na realizaci je potřebná částka ve výši půl milionu korun.

Altány jsou dnes opět velmi oblíbeným prvkem parků a školních zahrad. Mohou sloužit nejen k výuce nebo aktivitám školních družin, využívat je může široká veřejnost. Mohou být také cílem procházek, úkrytem před nenadálým deštěm nebo slunečními paprsky či místem pro odpočinek.