Bouřky, vydatný déšť a kroupy hrozí nejen na severu Moravy i dnes

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Meteorologická výstraha před bouřkami a vydatnými srážkami pro celé Česko platí i na pátek 26. srpna. Vyloučeny nejsou ani přívalové deště s kroupami.

Hladiny toků tak mohou opět vystoupat na povodňové stupně a zatopit sklepy, jak se stalo 24. srpna v Moravskoslezském kraji na řece Stonávka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Půda a řeky jsou nasycené z dešťů v předchozích dnech. Od středy se na nejvyšší povodňový stupeň dostala řada řek i menších toků v celé republice. Výstraha před bouřkami platí dnes od 14,00 do 23,00 všechny regiony. Napršet může až 40 milimetrů srážek (40 litrů na metr čtvereční pozn. red.)

„Lokálně hrozí přívalový déšť s místním rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů a podobně,“ oznámili na svém portálu pracovníci ČHMÚ. Kromě deště a krupobití se podle meteorologů zřejmě objeví i silné nárazy větru, které mohou lámat větve stromů.