Na českých železnicích se bourá skoro denně. V pondělí Karvinsko, dnes Uničov!

MORAVSKOSLEZSKÝK RAJ – Dva lidé byli dnes zraněni při srážce osobních vlaků v Uničově. Na místě stále zasahují hasiči. Událost se stala pouhé dva dny poté, co se v Bohumíně srazilo Pendolino s lokomotivou, přičemž na místě zemřel jeden ze strojvedoucích. Ve stejný den se na Karvinsku srazily spřažené lokomotivy také s osobním autem.

„Je to hrůza. Syn několikrát týdně pendluje vlakem mezi Otrokovicemi a Ostravou, mám o něj už strach, když se na železnici dějí takové věci skoro denně. Dnes je syn navíc se školou na výletě kousek od Uničova a jel v době nehody vlakem z nedaleké Mohelnice do Olomouce,“ popisuje své osobní zkušenosti a obavy pan Rostislav z Ostravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uničov

Také za dnešní nehodu v Uničově může posunování vlaků Českých drah. “Nehoda se stala okolo čtvrt na dvanáct dopoledne. Zranili se při ní dva lidé. Osobní vlak prudce najel do odstaveného vlaku při spojování,” uvedl mluvčí Správy železnic, Dušan Gavenda.

Při nárazu upadlo několik cestujících, kteří se právě chystali vystoupit z vlaku. Jednoho z lehce zraněných cestujících odvezla záchranná služba do nemocnice ve Šternberku.

Bohumín

K nehodě Pendolina odjíždějícího do Prahy došlo ve stanici Bohumín v pondělí 27. června okolo páté hodiny ráno. Souprava při nárazu do lokomotivy vykolejila. „Vlak nejdříve narazil do posunovací lokomotivy. Srážku nepřežil strojvedoucí Pendolina,“ informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Pět dalších lidí se během nehody zranilo, další cestující z vlaku byli evakuováni. Případ nyní vyšetřuje policie jako obecné ohrožení z nedbalosti. Škoda dle Drážní inspekce přesáhne 36 milionů korun.

Karvinsko

Tato nehoda však není poslední v pondělí 27. června. Profesionální hasiči z Karviné totiž vyjeli krátce před polednem ke druhé železniční nehodě na Karvinsku.

„Tentokrát šlo o srážku dvou spřažených dieselových lokomotiv s osobním automobilem na železničním přejezdu v Karviné-Dolech,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Lokomotivy auto vlekly několik metrů od přejezdu ve Stonavské ulici. Řidič auta vyvázl ze srážky s lokomotivami se zraněním.

Psali jsme před 2 týdny:

K další tragédii ve Studénce chybělo málo, závory uvěznily náklaďák v kolejišti