Z prodejny poradenské centrum. Na Křenové dojde k rekonstrukci domu

BRNO – Z nevyužívané budovy na Křenové 6 se město rozhodlo vybudovat informační, kontaktní a poradenské centrum pro osoby v těžké životní situaci. Momentálně je vydáno stavební povolení a Brno hledá vhodnou stavební firmu.

„V bývalé prodejně Kovomatu na Křenové 6 vznikne díky schválené rekonstrukci unikátní spojení dvou služeb. Občané zde na jednom místě dostanou veškeré relevantní informace k řešení svých životních situací z oblasti sociální péče a sociálních služeb s úzkou vazbou na problematiku bydlení,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. V 1. patře tak najdou své místo přepážky a jednací buňky doplněny o terapeutickou kavárnu. Druhé patro bude patřit kancelářím, skladům a hygienickému zázemí. O patro výš dojde k rekonstrukci a rozdělení na sedm kanceláří, které budou pronajímány. Celkové náklady jsou vypočítány na 38 milionů, dle projektové dokumentace stavební práce vyjdou na 27 milionů a vybavení interiéru na necelé dva miliony.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.