Po propuštění ze záchytky chtěl praštit strážníka pěstí a druhého kopnout do hlavy

PARDUBICE – Strážníci městské policie vyjeli dnes na Palackého třídu řešit skupinu bezdomovců, která se nacházela tam, kde je zakázáno žebrání a konzumace alkoholu. Jeden z nich strážníky napadal a skončil na záchytce.

Strážníci přijeli ke skupině bezdomovců ve středu města, mezi kterými seděl i třiadvacetiletý podnapilý agresivní muž. Ten den předtím opilý napadal lidi a ostrahu v nákupním centru a proto strávil noc na záchytce. Po propuštění ze záchytky se usadil mezi bezdomovce na lavičku. „Ještě než hlídka stihla vystoupit z vozidla, zvedl se z lavičky a s dost vulgárními výrazy vstal a hned běžel před auto oběma prostředníčky hlídku pozdravit,“ uvedl mluvčí městské policie Jiří Sejkora. Hlídka jemu i ostatním bezdomovcům vysvětlila, aby opustili lavičku a odebrali se jinam.

Mladík ale pokračoval ve vulgárních výrazech proti policii, byl proto usazen na lavičku. Jenže vstal a chtěl použít proti strážníkům pěst. Proto dostal pouta a došlo na provedení dechové zkoušky na alkohol, kde mu naměřili 2,29 promile. Když mladík zjistil, že opět pojede na záchytnou stanici, pokusil se kopnout jednoho ze strážníků do hlavy. Po příjezdu sanitního vozu městské policie skončil za své chování znovu na záchytce.