Sportovec si šel zaběhat do lesa ve Zlíně. Zaparkované auto mu mezitím vykradli

ZLÍN – Na neopatrnost doplatil dvaačtyřicetiletý muž ze Zlína. Když si šel včera odpoledne zaběhat, ukradli mu z auta peněženku s doklady, penězi a platebními kartami. Navíc teď bude muset řešit i opravu poškozeného vozu.

V neděli odpoledne přijel muž na parkoviště u lesa ve Zlíně na Příluku poblíž Štákových Pasek. Auto zaparkoval, v úložném prostoru ve dveřích řidiče nechal odloženou koženou peněženku a šel si zaběhat. „Když se asi po osmdesáti minutách vrátil, zjistil, že někdo rozbil přední okno u řidiče a z úložného prostoru odcizil jeho peněženku. V peněžence bylo 300 korun, škoda, která vznikla poškozením okna, prozatím nebyla vyčíslena,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalistický technik odebral stopy, zlínští policisté přivolali na místo krádeže i speciálně vycvičeného služebního psa. „Za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Kozumplíková.

Foto: Policie ČR