Do porodnice to nastávající maminka nestihla, porodila na benzince v Mikulově

BŘECLAV – Tato krásná holčička jménem Mia dneska slaví první týden svého života. Až trošku povyroste, bude jí možná maminka vyprávět o tom, že na svět přišla na čerpací stanici v Mikulově.

Byla středa 7. září kolem poledne a na operační středisko záchranné služby zavolala maminka nastávající rodičky. Snažily se spolu dojet do porodnice, ale musely zastavit na benzince. Bylo totiž jasné, že miminko nepřistoupí na žádné kompromisy. Chtělo na svět, a to hned. Dispečink záchranářů vyslal na místo záchranářskou i lékařskou posádku. Záchranářský tým byl na místě první. „Na zadním sedadle osobního vozu jsme měli jen velmi málo prostoru, ale všechno jsme zvládli. Naštěstí nenastaly žádné komplikace, maminka byla moc šikovná, babička pomáhala a za pár minut se narodilo zdravé děvčátko. To už přijela i lékařská posádka, ta nám pak ještě pomohla s přestřižením pupeční šňůry a ošetřením miminka i maminky. Všechno dobře dopadlo a já bych ráda za všechny kolegy, kteří se mnou byli na místě a pomáhali malé Mie na svět, popřála hlavně hodně zdraví a radostný život,“ vypráví záchranářka Lenka Dimitrovová. „My se samozřejmě rádi k tomuto přání přidáváme,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.