Zásahová jednotka si došla pro čtveřici cizinců, kteří kradli napříč republikou

KRÁLOVÉHRADECKO/NÁCHODSKO – Díky spolupráci náchodských kriminalistů a krajské kriminálky byli dopadeni mladíci ve věku 22-25 let, kteří od poloviny července tohoto roku vykradli předem vytipované domy. Teď se můžou těšit na několik let pobytu za mřížemi.

Muži byli v uplynulých dnech ke svému velkému překvapení zadrženi v jejich automobilu v kempu, odkud byli eskortováni do policejní cely. Někteří z mladíků se při výsleších ke své trestné činnosti částečně přiznali. „Skupina měla propojenou dělbu práce s cílem dlouhodobě páchat pokračující trestnou činnost spočívající ve vytipovávání konkrétních rodinných domů,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z šesti domů ukradli vše co se dalo prodat, šperky, elektroniku i samotné peníze. Celková způsobená škoda dosahuje bezmála 600 tisíc korun. Kriminalisté případ stále řeší a není vyloučeno, že poškozených může být ještě více.

Muži jsou nyní stíháni vazebně a za jejich skutky jim v případě prokázání viny hrozí až 8 let pobytu za mřížemi.