Na Blanensku se ztratily děti při sbírání hub. Policisté hledali i ztraceného dědečka

BLANSKO – Během jednoho týdne přijali policisté na Blanensku dvě oznámení o lidech ztracených při sbírání hub.

Dvě hodiny strachu si ve čtvrtek kolem šesté hodiny odpoledne prožila maminka tří nezletilých dětí. Spolu s nimi se vydala na houby do lesa u obce Suchý. Když už se začalo stmívat a děti stále nedorazily ani domů, zavolala na linku 158. „Případ byl naštěstí do půl hodiny od oznámení uzavřen se šťastným shledáním celé rodiny. Mladí houbaři se sami v pořádku vrátili domů,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podobný případ se stal také před týdnem. Policisté přijali oznámení o tom, že rodina pohřešuje dědečka.  Šestasedmdesátiletý senior se vydal kolem šesté hodiny odpoledne do lesa u obce Ostrov u Macochy. Když se ze sběru hub nevrátil domů ještě ani v půl deváté večer, kontaktovala rodina policisty z důvodu obavy o jeho zdraví a život. Také zde nebylo potřeba rozsáhlého pátrání, pohřešovaný dědeček byl v pořádku nalezen v devět hodin večer v obci Senetářov. Policisté doporučují, aby měli houbaři u sebe mobil nebo GPS lokátor, který by případně umožnil jejich rychlou lokalizaci a nalezení.