Maloúpští kuchtíci budou bojovat o nejlepší krkonošskou polévku

TRUTNOVSKO – První říjnovou sobotu se uskuteční již 7. ročník populární akce Maloúpská vařečka. Mimo boje o nejlepší polévku se můžete také těšit na soutěž o největšího jedlíka borůvkových knedlíků. Pro děti budou připraveny tvořivé dílničky a malování na obličej.

„Každý kuchař musí uvařit 50 litrů polévky podle svého gusta. Může to být kyselo, kulajda, gulášovka, oukrop, prostě cokoliv horského. Která polévka je nejlepší, to svými hlasy rozhodnou hosté a odborná porota. Vítěz obdrží putovní maloúpskou vařečku,“ láká na akci starosta Malé Úpy Karel Engliš.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během dne se budou konat tradiční soutěže, mimo zmíněného jedlíka, to bude soutěž o Ohniváka (pojídání papriček) a Pijáka (rychlost v pití malého „yardu“ piva). Pro děti bude připravena také školička „Vaříme s dětmi“, pro ty větší live cooking a hudba. Hrát budou Přehmat Liberec a do Malé Úpy se opět vrátí kapela Terne Čhave.