OBRAZEM: V opravené jídelně v Hradské uvaří denně až 1 500 obědů

ZLÍN – Rozsáhlou modernizaci má za sebou školní kuchyně v ulici Hradská ve Zlíně. Díky novým technologiím a vybavení tu zvládnou vydat až 1 500 obědů, což je o 500 více než dříve, uvaří i více druhů jídel a strávníky odbaví rychleji.

Objekt v Hradské rozšířila přístavba, čímž vznikl prostor nejen pro zázemí kuchyně, ale i pro šatny. Vybudovalo se nové sociální zařízení a zabezpečený vstup pro strávníky včetně bezbariérového přístupu. Samozřejmostí je zateplení, provedly se akustické, bezpečnostní a protipožární opatření, nové povrchové úpravy stěn a podlah, rozvody vody, ústředního vytápění, kanalizace, elektroinstalace či rozvody vzduchotechniky. „Jídelna je vybavena špičkovým příslušenstvím, které po zkušebním provozu nově umožní nabídku dvou jídel. Věříme, že nám hygiena umožní vařit i třetí dietní jídlo, o které má zájem stále větší počet žáků,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V rámci rekonstrukce jsme kladli velký důraz na zajištění větší bezpečnosti dětí, zvětšení prostoru šatny, hygienického zázemí, zlepšení podmínek pro stravování v podobě snížení hlukové zátěže v prostoru jídelny a zvýšení kvality přípravy jídel,“ sdělila Kateřina Francová, náměstkyně primátora pro oblast školství.

Rekonstrukce objektu probíhala už od roku 2019, práce se ale protáhly kvůli covidu a opravy skončily až letos. Vše vyšlo přibližně na 39 milionů včetně DPH.

Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín
Foto: město Zlín