Drakiády se můžete zúčastnit i bez draka

JIŽNÍ ČECHY – Proč byste si měli pouštět draka někde na poli sami, když u toho můžete zábavu s kamarády, že? A ještě k tomu sledovat báječnou podívanou! Může se totiž klidně stát, že vzduchem nepoletí jen draci. Třeba někdo vypustí osobitý exemplář, který jste ještě neviděli. Tak si vyberte místo a zažijte zábavné odpoledne v přírodě s celou rodinou.

Ať už draka máte a zvládnete ho dostat do nebes, nebo to chcete jen zkusit, Drakiáda u Velkého jezu v Českých Budějovicích přivítá 4. října v 16 hodin všechny. A dokonce i ty, kteří se rádi na tyto barevné úkazy jen dívají. Pokud draka nemáte, můžete poslat do světa třeba nafouknutý balónek.

V Safari resortu Hluboká u Borovan si 8. října od 12 hodin budete moci draka i vyrobit. A kromě toho se svezete na oslíku, nakrmíte velblouda, nebo možná zvládnete i edukativní stezku.

Odpoledne plné vzdušné akrobacie, soutěž o nejlepšího letce i cena diváka vás čeká 15.října ve 14 hodin v areálu Vodník Vimperk. Chybět nebudou ani tvořivé dílny, kde můžete pustit svou fantazii na špacír.