Prodej nápravy na traktor stál mladíka ze Zlínska čtvrt milionu

ZLÍNSKO – Dvaadvacetiletý muž ze Zlínska chtěl na inzertním portále Bazoš prodat přední nápravu na traktor za 2500 korun. Při prodeji ale naletěl internetovému podvodníkovi, který ho připravil o víc než čtvrt milionu korun.

Muž vystavil součástku k prodeji na portále v úterý večer. „Následující den odpoledne se mu prostřednictvím komunikační aplikace whatsapp ozvala neznámá žena s tím, že má zájem o koupi. Zaslala mu odkaz s pokyny pro doručování zásilek prostřednictvím přepravní služby DPD. Muž se přes zaslaný odkaz přihlásil do svého internetového bankovnictví, zaslal také potvrzovací kódy. Asi dvě hodiny nato zjistil, že mu z účtu někdo odčerpal veškeré finance, celkem 261 000 korun v celkem jedenácti platbách,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mladík se ve středu večer obrátil na policii. „Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Kozumplíková.