Muž zaútočil na ženu v centru Prahy. Ohrožoval jí pistolí a vzal kabelku

PRAHA – Mladou ženu přepadl v centru Prahy zatím neznámý útočník. Chtěl jí ukrást kabelku a když se bránila, vytáhl na ni střelnou zbraň. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

Útočník si vyhlédl čtyřiadvacetiletou ženu na Maltézském náměstí na Malé Straně v druhé polovině srpna ve čtyři hodiny ráno. Sledoval ji do Prokopské ulice, kde k ní přistoupil zezadu. Snažil se jí strhnout kabelku z ramene, žena se ale bránila i poté, kdy ji strhl na zem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Agresivita útočníka vygradovala natolik, že zpoza opasku vytáhl střelnou zbraň, které se napadená zalekla a přestala se bránit. Ihned poté se muž dal na útěk a zmizel v ulicích Prahy,“ sdělil ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Richard Hrdina a dodal, že ženě pachatel způsobil škodu za víc než deset tisíc korun.

Kriminalisté zjistili z kamerových záznamů lupičovu podobu, dosud ale neví, o koho se jedná. Žádají tak veřejnost o pomoc se ztotožněním. Pokud ho někdo poznáváte nebo máte informace o jeho pohybu, volejte linku 158.

Muž je silnější postavy, ve věku 30 – 45 let. Na sobě měl krátké černé tričko s nápisem NYC, černou kšiltovku s bílým nápisem, riflové kraťasy, batoh a sportovní boty značky Nike. „Pachateli přepadení hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.