Po projíždějících autech házel kusy cihel a betonu. Teď mu hrozí až deset let v chládku

OLOMOUC – Třiačtyřicetiletý muž ze Šumperska v sobotu 1. října krátce po třetí hodině ranní hodil po projíždějících autech v Olomouci kusy cihly a betonu. V jednom případě hozená cihla rozbila sklo levých zadních dveří auta a zranila spolujezdkyni, druhý útok sice poškodil čelní sklo auta, nikoho ale naštěstí nezranil. Muž byl již v minulosti odsouzen, nyní je trestně stíhán ve vazbě. 

“Olomoučtí kriminalisté obvinili 43letého muže ze Šumperska ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů poškození cizí věci a výtržnictví,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Kriminalisté viní muže z toho, že v sobotu 1. října krátce po třetí hodině ranní na Pasteurově ulici v Olomouci, měl velkou silou a bez zjevné příčiny hodit po projíždějícím autě ze zhruba dvoumetrové vzdálenosti téměř kilový kus cihly. Vhozená cihla zcela rozbila sklo levých zadních dveří auta a zasáhla spolujezdkyni na zadním sedadle. Ta utrpěla zranění ruky. Podobně zaútočil i na další projíždějící auto, po kterém měl silou mrštit úlomek betonové sutě o váze přes půl kilogramu. Podařilo se mu zasáhnout spodní část čelního skla auta, na kterém vznikly dvě praskliny. Během druhého útoku nebyl nikdo zraněn. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 14 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

“Policisté muže na místě krátce po činu zadrželi a po provedených úkonech umístili do policejní cely. Samotnému zadržení však předcházel jeho neúspěšný pokus o útěk. Policisté jej nakonec zpacifikovali za použití donucovacích prostředků,” dodala Vaňharová. Muž odmítl dechovou zkoušku a byl agresivní natolik, že měl plivnout do obličeje jednomu ze zasahujících policistů. Kriminalisté zjistili, že muž byl již v minulosti odsouzen pro ublížení na zdraví a výtržnictví. Muž byl vzat do vazby a hrozí mu tři roky až deset let za mřížemi.