Incident po fotbalovém zápase: V Berkově ulici se porvali fanoušci Zbrojovky a Sparťanů

BRNO – Sobotní fotbalový zápas Zbrojovky s pražskou Spartou byl tradičně bouřlivý nejen na hřišti, ale i v hledišti. Při rozchodu došlo v Berkově ulici k potyčce fanoušků.

V průběhu zápasu Zbrojovky s pražskou Spartou došlo v sektorech fanoušků obou týmů několikrát k použití pyrotechniky. Navíc se skupina fanoušků hostujícího týmu pokusila vniknout do zakázaného prostoru. Ten ale záhy opustili. Policisté mají protiprávní jednání zadokumentována a budou je vyhodnocovat. Rozchod diváků proběhl bez incidentů. Velkou část fanoušků doprovodili policisté k odjezdu vlaku na nádraží v Králově Poli. Po 19. hodině došlo v Berkově ulici k potyčce pětice fanoušků Zbrojovky a trojice Sparťanů. Při konfliktu, který bleskově vyřešili strážníci Městské policie Brno, byli zraněni tři příznivci pražského týmu. Strážníci jim přivolali záchranáře kvůli podezření na zlomeniny. „Policie případ vyšetřuje pro výtržnictví a ublížení na zdraví. Podařilo se zajistit podezřelé i napadené. Nyní zjišťujeme okolnosti případu a role jeho jednotlivých aktérů. Případem, v němž hrál nemalou roli rovněž alkohol, se budeme dále zabývat,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.