Opilý řidič v Březině naboural auta a ujel. Další v Popůvkách na Brněnsku havaroval

BRNO-VENKOV – Opilý viník nehody v obci Březina při překotném odjezdu naboural další tři automobily. Nadýchal skoro čtyři promile. I při ranní nehodě v Popůvkách hrál stěžejní roli alkohol.

Při sobotní odpolední dopravní nehodě v katastru obce Březina nezvládl padesátiletý řidič škodovky průjezd ostrou pravotočivou zatáčkou a bočně se střetl s protijedoucím Fordem. Viník nehody sice na místě zastavil, ale pak odmítnul prokázat totožnost druhému účastníku havárie a překotně odjel. Při úprku poškodil celkem tři odstavené automobily. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška se ale z útěku neradoval dlouho. Duchapřítomný svědek nehody začal prchajícího řidiče stíhat. S využitím tísňové linky 158 pak naváděl policisty až do Kanic. Tam přivolaná hlídka ujíždějícího řidiče zastavila. „Záhy zjistila, proč z místa rychle ujel. Vedle toho, že nadýchal skoro čtyři promile, má platnou blokaci řidičského oprávnění,“ doplnil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I při ranní nehodě v Popůvkách hrál stěžejní roli alkohol. Na tamní benzínku dorazil osobní automobil Peugeot, za jehož volantem seděl devatenáctiletý majitel. Po natankování předal řízení o rok staršímu kamarádovi. Ten ale ujel jen několik desítek metrů a havaroval. Přivolaní policisté naměřili řidiči více než jedno promile alkoholu v dechu. „Ani majitel automobilu neunikne trestu. Byť odmítl dechovou zkoušku, prokazatelně totiž na benzínku později havarované vozidlo řídil,“ dodal Malášek.