Máme nejlepší divadelníky: Ostrava letos sesbírala maximum Cen Thálie

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Devětadvacátý ročník divadelních Cen Thálie se stal historickým triumfem ostravského Národního divadla Moravskoslezského. To proměnilo ve vítězství všechny 4 nominace na prestižní divadelní cenu.

Sošky divadelní múzy Thálie si 8. října z ceremoniálu v pražském Národní divadle odnesly Veronika Forejtová, Hana Fialová, Natalia Adamska a Jana Sibera.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Natália Adamska získala Thálii za balet, tanec a pohybové divadlo, konkrétně za titulní roli v představení Carmen. Její kolegyně Hana Fialová si z Prahy přivezla už druhou sošku. Obdržela ji za ztvárnění paní Ády z muzikálu Květiny pro paní Harrisovou.

Titulní role v inscenaci Manon zajistila Cenu Thálie také pro operní sopranistku Janu Siberu. Ocenění Thálií za celoživotní mistrovství bylo uděleno herečce činohry Národního divadla Moravskoslezského Veronice Forejtové.