Parta mladíků prošla Černovicemi a zanechala za sebou graffiti spoušť

BRNO – Na dvacet nápisů a obrazců měla na svědomí parta mladíků, která řádila o uplynulém víkendu v Černovicích. K činu se přiznala, nyní ji čeká vysvětlování policistům.

Obyvatel Černovic nahlásil trojici sprejerů, kteří ničí své okolí graffiti. Hlídka dorazila na místo a podezřelé našla v Olomoucké ulici. Ti, jakmile strážníky spatřili, se dali na útěk, nebylo jim to ale nic platné. Muži zákona je brzy dostihli a vydali pokyn, aby vyskládali veškerý obsah svých osobních věcí. Na zemi tak přibylo pět sprejů a jedny rukavice od barvy. „Netrvalo dlouho a mladíci se přiznali. Údajně šli po ulici a náhodně sprejovali nápisy na fasády budov,“ upřesňuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Jedna hlídka počkala s mladíky na příjezd republikové policie, druhá šla po jejich stopách a našla přes dvacítku popsaných míst. Trojice je teď podezřelá z trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.