Pět zraněných lidí si vyžádala včerejší autohavárie kousek od Opavy

OPAVA – Při včerejší večerní nehodě osobních vozidel v okrese Opava se zranilo pět osob. Na místě zasahovaly čtyři posádky krajských záchranářů. Nehoda se stala v úterý 18. října v 18,30 hodin večer v obci Nové Sedlice, která leží ve směru od Ostravy necelých 10 kilometrů před Opavou.

„Hned při telefonátu na operační středisko bylo hlášeno, že se na místě nalézá více zraněných. K zásahu proto byly vyslány tři týmy rychlé zdravotnické pomoci, a to ze základen v Opavě, Dolním Benešově a Ostravě, stejně jako vrtulník LZS,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Posádky záchranné služby ošetřovaly celkem pět účastníků nehody ve věku pětapadesáti až dvaaosmdesáti let. Všichni byli při vědomí a se záchranáři komunikovali. Nejvážnějším úrazem bylo poranění hlavy a páteře u jednoho z mužů. Ten byl uložen do podtlakové matrace, zajištěn krčním límcem a letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Další čtyři účastníci byli ošetřeni s lehčími nebo středně těžkými zraněními hlavy, či hrudníku a po poskytnutí přednemocniční  neodkladné péče přepraveni na chirurgickou a traumatologickou ambulanci opavské Slezské nemocnice v Opavě.