Pozor na ranní mlhu! Srážku dodávky a osobního vlaku na Mělnicku dva lidé nepřežili

MĚLNÍK – Ve čtvrtek 20. října půl hodiny po osmé došlo za husté ranní mlhy na přejezdu mezi obcemi Jiřice a Nová Ves na Mělnicku k velmi vážné nehodě. Střetla se tu dodávka a osobní vlak. Během zásahu byly jak železniční trať z Brandýsa nad Labem do Neratovic, tak silnice uzavřeny. K obnovení provozu došlo až po dvanácté hodině.

Podle policie dodávka vjela na přejezdu pod osobní vlak, uvnitř byli tři lidé. Po příjezdu hasičské záchranné služby dvě osoby v dodávce již nejevily známky života. Řidič utrpěl velmi vážná poranění a zdravotníci doslova bojovali o jeho život, což se podařilo. Záchranářům ale komplikovala zásah mlha. Kvůli tomu nemohl pro zraněného muže přiletět vrtulník.

Hasiči mezitím zkontrolovali zdravotní stav deseti cestujících ve vlaku. Nikdo se při nehodě vážně nezranil. Strojvedoucí utrpěl poranění na ruce. Jelikož vlak zůstal stát přibližně 250 metrů od přejezdu, pomohli hasiči všem pasažérům s přestoupením do náhradního autobusu, který je odvezl z místa nehody.

Po odjezdu záchranky a po dohodě s policií hasiči vyprostili těla zemřelých osob z dodávky a uklidili místo dopravní nehody. Než se jim podařilo posbírat všechny věci vypadané z dodávky, trvalo to skoro půldruhé hodiny. Nakonec havarované vozidlo vytáhli zpět na silnici a naložili na vůz odtahové služby.

Příčinu nehody zjišťují kriminalisté. Vyšetřováním se bude zabývat také Drážní inspekce. Škoda na vlaku byla odhadnuta na 200 tisíc korun.

 

Foto: HZS SCK