Sociální služby Pardubického kraje mají nová hybridní auta

PARDUBICKÝ KRAJ – Pracovníci sociálních služeb mohou za svými klienty jezdit novými  hybridními automobily, které jim přidělila unijní dotace. Využijí je k přepravě svých pacientů a zaměstnanců při obsluhování domácností nebo klientů terénních služeb.

Domov u studánky, Centrum sociálních služeb Bystré, Domov pod Kuňkou, Domov sociálních služeb Slatiňany, Domov pod hradem Žampach a Domov Na cestě získaly od Pardubického kraje osobní vozidla s hybridním pohonem. Devadesát procent jejich hodnoty zaplatila dotace z integrovaného regionálního evropského programu REACT-EU. „Cílem projektu byla obnova vozového parku našich příspěvkových organizací v oblasti sociálních věcí. Vozidla jednotlivé pobytové sociální služby využijí pro přepravu klientů anebo přepravu zaměstnanců při obsluhování jednotlivých domácností či klientů terénních služeb,“ řekl radní pro sociální péči a neziskový sektor Pardubického kraje Pavel Šotola. Výhodou hybridních aut je levnější a čistší provoz.

Vítězi výběrového řízení jsou auta od Renault Mégane Grandtour Plug-in hybrid, z nich pět se předalo organizacím a šesté se předá v příštích dnech. Auta jsou s automatickou převodovkou a s kombinací elektromotoru a spalovacího motoru.