Opět okradli seniory skoro o půl miliónu pomocí falešného odkazu do internetového bankovnictví

BRNO-VENKOV – Hned dvakrát byl ve středu úspěšný neznámý podvodník s předem velmi dobře připraveným scénářem internetového podvodu. Poškození senioři byli podvedeni, když se přes internetový vyhledávač elektronicky přihlašovali do svého bankovnictví.

Senioři se přihlašovali přes podvodníkem nabídnutý podvržený odkaz, který byl velmi podobný tomu pravému. Když pak jako obvykle vyplňovali potřebné údaje, poskytovali tímto způsobem citlivé údaje přímo podvodníkovi, který je obratem použil. Jedenasedmdesátiletá žena z Tišnovska se takto pokusila přihlásit ke svému kontu. Když se jí to i přes opakované zaslání potvrzovacích kódů nepodařilo, zkusila standardní způsob. „Po úspěšném přihlášení zjistila, že jí na kontě chybí skoro 150 tisíc korun. Šedesátiletý muž ze Židlochovicka hlásí ztrátu ještě vyšší. Po přihlášení přes podvržený odkaz odeslal potvrzující kód, čím odsouhlasil platbu 300 tisíc korun. Později uvedl, že byl nepozorný a domníval se, že potvrzuje pouze přihlášení do systému,“ vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.