Miliony putují do instalace nových parkomatů

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – V centru města začne probíhat výměna parkovacích automatů. Než budou nové plně k dispozici, nebude na dotyčných místech kontrolováno placení parkovného. Díky modernizaci systému budou moci řidiči zaplatit také kartou.

Ve Dvoře Králové nad Labem začali s postupnou výměnou parkovacích automatů, v průběhu dvou týdnů jich bude v centru nahrazeno osm. Občané budou moci díky nim zaplatit nově i platební kartou. V příštím roce by měla přibýt novinka v podobě zadávání registrační značky auta. Město zatím zakoupilo jedenáct nových automatů, ve výsledku se jedná o investici ve výši necelých dvou milionů korun. „Stávající parkomaty byly již zastaralé, zvyšovala se jejich poruchovost a také byl čím dál nákladnější jejich servis. Proto jsme přistoupili k obměně a parkovací automaty budou nahrazeny moderními přístroji,“ dodává starosta města Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.