Dobrá zpráva pro cestující mezi Brnem a Blanskem: Končí vlaková výuka

ilustraní foto

BRNO, BLANSKO – Vlaková výluka v koridoru Brno – Blansko bude po roce ukončena v sobotu 10. prosince ve 23:59 hodin. Vlaky linek S2 a R19 se vrací na své původní trasy. Na trase Brno – Blansko ovšem budou pokračovat dokončovací práce.

Příští víkend se změní jízdní řády a zároveň skončí i rok trvající výluka, kdy na hlavním koridoru mezi Brnem a Blanskem nejezdily vlaky. Cestující po celou dobu využívali náhradní autobusy. Vlaky budou nyní jezdit častěji, protože kraj tak reaguje na rostoucí poptávku. Od 11. prosince 0:00 hodin z důvodu zavedení pomalých jízd po výluce pojedou vlaky linky S2 a R19 podle výlukového jízdního řádu. Vybrané vlaky pojedou v odchylných časech a některé zastávky, především Babice nad Svitavou a Adamov zastávka, projedou. Vlaky S2/ 4051, 4057, 4050, 4056 jsou odřeknuty v celé trase. Od 19. prosince bude platit již běžný jízdní řád linky S2/R19. Upozornění: Dálkové vlaky budou prozatím i nadále jezdit přes Havlíčkův Brod. Vývěska výluky je ke stažení zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak uvedl mluvčí společnosti Kordis Květoslav Havlík, od 11. prosince rovněž začnou jezdit tramvaje linky 8 novým tunelem k bohunické nemocnici v Brně. Tam zároveň vznikne větší přestupní terminál. Přesunou se sem proto autobusy z jiných stanic ve městě. Po ústředním autobusovém nádraží Zvonařka se uzel u nemocnice stane druhým největším přestupním místem na regionální linky. „Z terminálu bude vyjíždět do regionu pět linek zajišťujících spojení do měst Rosice, Ivančice, Oslavany a dalších více než třiceti obcí,“ doplnil Havlík. Jde o autobusové linky 51, 401, 402, 405 a 406.

foto: Policie JMK