Dvě vážné železniční nehody na jednom přejezdu u Moravského Písku: Druhou nepřežila žena

foto: Drážní inspekce

HODONÍN – Ve čtvrtek po šesté hodině ráno se na železničním přejezdu P 8156 u Moravského Písku na Hodonínsku střetl osobní vlak s osobním automobilem. Tato nehoda se obešla bez zranění. Bohužel další střet vlaku s člověkem byl tragický.

Ve čtvrtek ráno došlo na železničním přejezdu v lese mezi Moravským Pískem a stanicí Bzenec-Přívoz ke srážce osobního vlaku jedoucího z Břeclavi do Přerova s osobním automobilem. Po srážce osobní vlak vykolejil. Železniční přejezd je zabezpečený světelnou výstražnou signalizací, která je doplněna závorami. Tato vážná železniční nehoda se obešla bez zranění. Následně ale na stejném železničním přejezdu srazil projíždějící nákladní vlak ženu, která bohužel svým zraněním podlehla. Podle záchranářů dvaačtyřicetiletá žena zemřela ještě před jejich příjezdem. „Vyslali jsme na místo vrtulník. Člověk byl pod vlakem, utrpěl devastující zranění. Už jsme mu nedokázali pomoci. Zemřel ještě před naším příjezdem,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. „Prozatím byla škoda vyčíslena pouze na trati, a to ve výši 13 milionů korun,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Zastavený provoz na trati by měl být obnoven do šesti hodin večer. Ve stejný den o čtyři hodiny dříve vykolejil také nákladní vlak v Brně-Maloměřicích.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.