Městský hřbitov v Prostějově se dočká rozšíření            

Ilustrační foto

PROSTĚJOV – Prostějovští radní schválili návrh na rozšíření nových urnových hrobů a kolumbárií na městském hřbitově v Prostějově. Ta by měla být umístěna u zadního vchodu městského hřbitova v místě kde je nyní provozována psí loučka.

Rozšíření nových urnových hrobů a kolumbárií u zadního vchodu městského hřbitova v místě, kde je nyní provozována psí loučka, je zpracováno od roku 2020. „Návrh se zabývá umístěním urnových hrobů v parkové aleji, orámovaným oplocením s integrovanými kolumbárii. Počítáno je se vznikem 38 sekcí kolumbárií po 9 schránkách, tj. celkem 342 schránek a 9 sekcí urnových hrobů po 17 hrobech, tj. celkem 153 urnových hrobů,” přesnil náměstek prostějovského primátora pro stavební rozvoj a investice Jiří Rozehnal a doplnil, že navržena je i možnost využít ukládání uren v podzemí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kromě hlavního vstupu, který je umístěn ve stávající ohradní zdi, je uvažováno i s pracovním vstupem ze zázemí obřadní síně. Studie počítá se zachováním maximálního počtu stávajících vzrostlých stromů. „Objednali jsme u odborné firmy zpracování dendrologického posudku. Na základě celkového posouzení všech 25 stromů v lokalitě, je 9 stromů zakomponováno a v upravené studii rozšíření hřbitova zachováno. Ze zbývajících 16 stromů je 1 solitérní strom a 15 stromů ve stromořadí navrženo ke kácení. Bez nezbytného kácení nelze realizovat rozšíření hřbitova dle navržené studie,“ uzavřel náměstek Rozehnal.