Během pár minut přišel o 150 tisíc korun. Ani rychlá reakce nepomohla

ilustraní foto

BRNO-VENKOV – Špatnou zkušenost s lákavou SMS zprávou v mobilu, která slibovala možnost zisku zajímavé státní podpory, má muž z Brněnska.

Třiačtyřicetiletý muž z Brněnska, který dokonce pracuje v bankovním oboru, uvěřil lákavě se tvářící SMS a reagoval na zaslaný podvodný odkaz. Když vyplnil požadované údaje do internetového bankovnictví a odeslal požadavek na vyplacení dávky, došlo mu, že by nemuselo být vše v pořádku. „Obratem tedy zkontroloval účet a jen zíral. I když konto okamžitě zablokoval, neznámý pachatel stačil odčerpat skoro 150 tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policejní preventisté upozorňují, že pachatelé specializující se na internetovou kriminalitu útočí v předvánočním období ve zvýšené míře. „Buďte opatrní a neposkytujte údaje ke svému internetovému bankovnictví. Můžete být velmi rychle okradeni,“ doplnil Malášek.