Na Pohořelicku se stala tragická dopravní nehoda tří aut. Máme video

BRNO-VENKOV – Ve čtvrtek odpoledne došlo na silnici I/52 poblíž Nové Vsi na Pohořelicku k vážné dopravní nehodě tří osobních vozidel. Zraněním podlehla jedna z řidiček. „Ta podle dosavadního vyšetřování přejela zatím z nezjištěných příčin do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozem a s dalším vozem, který jel za ním,“ sdělila policejní mluvčí Alice Musilová. Policie odklonila provoz přes sousední Novou Ves.

Záchranáři na místo vyslali dvě posádky a také vrtulník. „Zranění ženy byla bohužel neslučitelná se životem. Už jsme jí nemohli pomoci,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Po nehodě v nemocnici skončilo pět lidí. „Ošetřili jsme ženu, kterou jsme se středně těžkými poraněními letecky dopravili do bohunické nemocnice. Dále jsme ošetřili tři děti. Jedno bylo středně těžce zraněné, dvě lehce. Všechny jsme převezli do dětské nemocnice. Posledním zraněným byl muž, kterého jsme s lehkými zraněními odvezli do úrazové nemocnice,“ sdělila Bothová. Ve všech případech se jednalo o cizince.

Místo nehody bylo ještě dvě hodiny po nehodě uzavřené v obou směrech. Operační středisko hasičů vyslalo na místo jednotky z Pohořelic a Mikulova a jednotku dobrovolných hasičů z Drnholce. Hasiči zajistili místo pro přistání vrtulníku a asistovali posádkám záchranářů při ošetřování zraněných. V Hyundai IX 20cestovala samotná řidička, která srážku nepřežila, a po vyšetření nehody ji hasiči z vozidla vyprostili. V Renaultu cestovali dva dospělí a tři děti. Těžce raněnou ženu hasiči z vozidla museli vyprostit. Celá posádka skončila v péči záchranné služby. Ve vozidle Škodě Octavia jeli dva dospělí a dvě děti. Jejich vůz byl při nehodě poškozen, ale posádka vyvázla bez zranění. „Hasiči zajistili místo proti požáru, zasypali uniklé provozní náplně a po vyšetření nehody pomohli s odstraněním vozidel. Krátce před půl osmou byla silnice uklizena a provoz obnoven,“ informoval tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Smrtelná nehoda v přímém přenosu

Z tohoto videozáznamu až mrazí, je to ale drsná realita. Záběr z palubní kamery zachycuje tragickou srážku u Pohořelic na Brněnsku. Jedna žena zemřela, pět lidí se zranilo, včetně tří dětí. Řidička z ničeho nic přejela do protisměru….tohle je výsledek. 🙁 Dávejte na sebe nejen na silnicích pozor!

Zveřejnil(a) Michal Janotka dne Pondělí 15. července 2019