Na Táborsku hořel kravín. Práci hasičům komplikoval silný mráz

požár kravína na Táborsku (zdroj HZS Jihočeského kraje)

TÁBORSKO – Jihočeští hasiči v neděli zasahovali u požáru kravína na Táborsku. Museli z něj evakuovat přes dvě desítky krav, několik býku a koz. Práci jim navíc komplikoval silný mráz.

Hořet začalo v kravínu v Horních Koutech – Bostově v neděli odpoledne. „Evakuovali jsme dvaadvacet krav, tři býky, čtyři kozy. Po dvou a půl hodinách jsme dostali požár pod kontrolu, rozebírání konstrukce a dohašování jsme ukončili krátce po půl šesté večerní,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasičům ale práci komplikoval mráz. Jak uvedla jejich mluvčí, musí dávat pozor na spoustu věcí. „Mohou nám zamrzat čerpadla, armatury a hadicová vedení. Hasební voda neodtéká, ale zamrzá a na všem tvoří vrstvu ledu. Musíme se opatrně pohybovat na požářišti. Máme mnohdy problém s příjezdem a ustavením techniky. A také při mrazu dochází z důvodu velkého teplotního rozdílu hoření a okolí k podstatně intenzivnějšímu hoření,“ vysvětlila Matějů.

Škoda se vyšplhala na částku 100 000 korun a příčina požáru je v šetření.

požár kravína na Táborsku (zdroj HZS Jihočeského kraje)
požár kravína na Táborsku (zdroj HZS Jihočeského kraje)