Tragické následky požáru v Rousínově: Senior zemřel, dvě ženy skončily v nemocnici

foto: ZZS JMK

VYŠKOV – V neděli dopoledne zemřel při požáru rodinného domu v Rousínově senior. Dvě ženy odvezla záchranná služba do nemocnice, protože se mohly nadýchat kouře.

V deset hodin hasiči přijali na tísňovou linku informaci o výbuchu a následném požáru v rodinném domě v Rousínově místní části Slavíkovice. „Prvotní oznámení, že došlo k výbuchu, se nepotvrdilo. Proti plamenům, které zasáhly přístavek rodinného domu, jsme nasadili dva vodní proudy. Uvnitř jsme nalezli mrtvého muže. Plameny jsme dostali pod kontrolu za půl hodiny od ohlášení. Po odvětrání zakouřených prostor jsme kontrolovali a dohasili skrytá ohniska požáru. Požár byl zcela zlikvidován před dvanáctou hodinou,“ popsal mluvčí hasičů Jan Dvořák. Požár zřejmě vznikl od kotle, příčinu zjišťují policisté s hasiči. Výše škody zatím nebyla stanovena. Rychlým zásahem hasičů se požár nerozšířil na rodinný dům a ani na další objekty.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Operační středisko záchranářů vyslalo k požáru rodinného domku v Rousínově lékařskou i záchranářskou posádku a také inspektora provozu. „Na místě zemřel ještě před naším příjezdem muž staršího věku, už jsme mu bohužel nemohli pomoci. Zdravotníci zkontrolovali mladou ženu a seniorku, u obou vzniklo podezření, že se nadýchaly zplodin hoření. Po ošetření proto byly pacientky převezeny k dalším vyšetřením do vyškovské  nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

foto: HZS JMK