Nejdříve ji sledoval, pak seniorku udeřil a okradl ji o tisíce korun

Napadení seniorky. Foto: Policie ČR

TŘINEC – Na letošní advent asi jen tak nezapomene osmdesátiletá seniorka, kterou si při východu z pošty vyhlédnul zloděj. Ženu dlouho sledoval, poté ji napadl a okradl! Nebohé ženě naštěstí pomohli lidé na ulici.

Seniorka vycházela ve středu 14. prosince z pošty a s sebou si nesla hotovost v hodnotě deset tisíc korun. Vůbec si nevšimla, že jí je v „patách“ neznámý muž, který ji začal pronásledovat. Nejprve následoval seniorku do obchodu, poté s ní nastoupil do autobusu. Žena se po nějaké době rozhodla vystoupit na stanovišti Karpentná. Ze zastávky nic netušící seniorka pokračovala v chůzi dál mezi domy. V tu chvíli se lupič nejspíše rozhodl, že zaútočí. Agresor se pokusil uzmout ženě kabelku. Stařenka ztratila rovnováhu a upadla na zem. Zdá se, že lupič se neštítil opravdu ničeho. Agresor ženu udeřil do obličeje, sebral jí tašku i s penězi a odcházel pryč. Pachatel nejspíš přemýšlel co dál, a rozhodl se, že si zkusí stopnout auto. Jeden řidič mu skutečně zastavil a svolil k jeho svezení.

Nicméně v tu chvíli se nebohé napadené podařilo na ulici zastavit ženu a požádat ji o pomoc. Okradená nejspíš tušila, že ve více lidech budou proti lupiči silnější, a tak zastavila ještě projíždějící auto. Seniorka oběma lidem vysvětlila svou situaci a ti se jí rozhodli pomoc. Trojice si v tu chvíli všimnul muž, který nabídl svezení samotnému pachateli. Gesty řidiči naznačovali, aby zastavil, a on tak učinil. Trojice mu vysvětlila, co se stalo, a koho hodlá ve svém autě svést. Řidič zareagoval velmi pohotově a pachatele ihned vysadil. Společně pak agresora zadrželi a na místo zavolali policii, která si ho převzala. Tašku s penězi dostala žena zpět. Celé drama nakonec dobře dopadlo.

Policisté začali třicetiletého muže vyšetřovat. „Pachatel byl v době zločinu pod vlivem alkoholu. V současné chvíli je obviněný ze zvlášť závažného zločinu loupeže,“ sdělila mluvčí policie Soňa Štětínská. Muž se podobné trestné činnosti dopustil již v minulosti a v případě prokázání viny mu hrozí dva až deset let ve vězení.

Napadení seniorky. Foto: Policie ČR