Zajímá vás příběh Pardubické nemocnice? Dozvíte se ho na pardubickém zámku

Zdroj: Nemocnice Pardubice

PARDUBICE – Na pardubickém zámku od včerejšího dne do 4. ledna 2023 probíhá výstava spojená s oslavou dvaceti let klinik Pardubické nemocnice. Prohlédnout si můžete fotografie nemocničního prostředí, které vám přiblíží pracoviště v jiném světle.

ORL klinika, Chirurgická klinika a Interní klinika slaví dvě desítky let, kdy díky spojení s tehdejším Ústavem zdravotnických studií, dnešní Fakultou zdravotnických studií Univerzity Pardubice, získaly statut kliniky. Pardubická nemocnice má pět klinik –  Interní kliniku, Chirurgickou kliniku, Kliniku otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, Porodnicko-gynekologickou kliniku a Neurologickou kliniku. „První tři jmenované slaví v roce 2022 již 20 let své existence. Při té příležitosti vzniklo 15 rozhovorů se zdravotníky, kteří s klinikami spojili svůj profesní život,“ uvedla mluvčí Pardubické nemocnice Kateřina Semrádová.

Spojení příběhů těchto lidí a fotografií z prostředí klinik zachytil známý fotograf Tomáš Kubelka. Výstavní panely přiblíží pracoviště trochu z jiného úhlu. Díky QR kódům, umístěných u jednotlivých fotografií, si můžete přečíst rozhovory s jednotlivými respondenty. Výstava probíhá ve společenském sále (druhé patro) pardubického zámku. Poté se přesune do areálu Pardubické nemocnice.