Zpackaná transakce: Prodávala mikinu za 200 korun a přišla o desetitisíce

ilustrační foto

ZNOJMO – Konec loňského roku se dvacetileté ženě z našeho kraje finančně moc nevydařil. Chtěla něco prodat,ale místo zisku přišla o 32 tisíc.

Poslední pracovní den žena zadala na internetu inzerát, ve kterém nabízela mikinu k prodeji za 200 korun. Na její návrh ihned zareagoval zájemce a žádal ji o zaslání telefonního čísla, což ochotně provedla. Potom jí přišla SMS s odkazem na provedení prodeje. Důvěřivá žena odkaz otevřela a postupovala podle pokynů. Vyplnila všechny údaje týkající se internetového bankovnictví a tím umožnila neznámému podvodníkovi, aby se dostal k jejím penězům. Sdělila číslo své bankovní karty i bezpečnostní kód a pak se nestačila divit. Virtuální podvodník si na základě vylákaných citlivých údajů z jejího účtu převedl 32 tisíc korun. „V souvislosti s tímto případem i se začátkem nového roku znovu připomínáme, jak je důležité dodržovat jednoduchou zásadu: Nikomu nesdělujte přístupové údaje do internetového bankovnictví či údaje o platební kartě! Buďte opatrní a nedávejte podvodníkům šanci,“ připomněla policejní mluvčí  Lenka Drahokoupilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.