VIDEO: Řidič vypil před jízdou litr tvrdého a několik dvanáctek

ilustrační foto: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Šlapaničtí policisté se při dopravní kontrole na Brněnsku začátkem týdne nestačili divit. Kontrolovaný řidič nadýchal hodnotu přes dvě promile alkoholu v krvi.

Začátkem týdne šlapanickým policistům doslova zůstal rozum stát nad riskantním počínáním pětačtyřicetiletého zastaveného šoféra, kterého si krátce před desátou hodinou povšimli nedaleko Šlapanic. Hříšník za volantem mohl ohrozit všechny kolem sebe, protože kromě toho, že kontrolované vozidlo nemělo půl roku platnou technickou kontrolu, řidič navíc nikdy nevlastnil žádné řidičské oprávnění. Šofér se hájil tím, že takto jezdí velmi dlouho, neboť získání řidičáku by pro něj bylo údajně velmi finanční náročné. Ale korunu všemu nasadila dechová zkouška. Přístroj totiž všem opakovaně ukázal vysoké hodnoty přes dvě promile. Podle policejního mluvčího Petra Valy se muž hlídce doznal, že se do podroušeného stavu dostal během dvanáctihodinového alkoholového maratonu, při kterém dokázal vypít láhev tvrdého a několik dvanáctek. „Policisté proto nechali jeho vůz raději odtáhnout na střežené parkoviště a další jízdu mu zakázali. Nyní mu pro podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí roční pobyt za mřížemi,“ doplnil Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.