VIDEO: Neznámý člověk zalepil kocoura do krabice a odhodil ho u popelnic

Foto: MPB

BRNO – Nepochopitelný případ lidského hyenismu se stal minulý týden ve Starém Lískovci. Někdo tam odhodil pečlivě zalepenou krabici, ve které se tísnil dvouletý kocour.

Krabice si všiml kolemjdoucí a jelikož se mu zdálo, že z ní slyší slabé mňoukání, přivolal strážníky. Sám se neodvážil nahlédnout dovnitř, na krabici byl totiž nápis „Pozor! Polodivoká kočka.“ Hlídka se do krabice nemohla dlouhé minuty dostat, jak byla pečlivě zalepená. Po notné chvíli však opatrně otevřela víko a uvnitř našla schoulené zvíře. „Odchytová služba městské policie tygrovaného kocoura odvezla do útulku, kde se ho ujal personál. Navzdory varování se jednalo o dvouletého kocoura, který byl ochočený, klidný a naprosto mírumilovný,“ dodává tiskový mluvčí Jakub Ghanem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zvíře dostalo jméno Schrödinger v odkazu na myšlenkový experiment fyzika Erwina Schrödingera. Poté, co projde preventivní karanténou, bude k adopci. V Oderské ulici se strážníkům podařilo získat informace potřebné k nalezení člověka, který nebohého kocoura takto odložil. Svědci, kteří by mohli přispět k objasnění, nechť se přihlásí na služebně v Labské ulici nebo na čísle 547 22 33 43.