Fotbalová Menšíkova jedenáctka pořídila brněnské nemocnici důležitý přístroj

Zdroj: FNB

BRNO – Fotbalový tým Menšíkova jedenáctka, složený ze samých zvučných jmen, již několik let pomáhá Dětské nemocnici Fakultní nemocnice Brno. Letos se mu podařilo zakoupit důležitý přístroj a také přispět na nákladnou léčbu malého pacienta.

Menšíkova jedenáctka v sobě snoubí několik známých tváří, ať už Menšíkova syna Petra, herce Václava Svobodu alias Lumíra Nykla z Ulice, moderátora Dobrého rána Ondřeje Blaha, herce Lukáše Hejlíka či Petra Štěpána, nebo hokejistu Komety Kamila Brabence. Ti všichni se zúčastňují přátelských fotbalových utkání, při kterých nechybí soutěže pro děti a dospělé, vystoupení umělců či autogramiády. V loňském roce vyběhli na zelený trávník osmkrát a ze vstupného a darů od sponzorů vybrali peníze, za které zakoupili pulzní oxymetr pro oddělení jednotky intenzivní péče pediatrické kliniky. „Jde o přístroj, který monitoruje důležité životní funkce dětí. Zdravotníci ho využívají při převozech dětí na vyšetření mimo oddělení, na výkony prováděné v celkové anestezii, a také při dospávání po náročných vyšetřeních a operačních výkonech,“ dodává tisková mluvčí Veronika Plachá.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Seskupení se rozhodlo pomáhat i konkrétním dětem, jejichž rodiče se ocitli ve složité situaci v péči o své nemocné děti. Obdarovali proto dvanáctiletého Honzíka, který měl vrozenou vývojovou vadu střev, podstoupil mnoho operací a kvůli špatnému  trávení se zpomalil jeho růst. Částka padesát tisíc korun mu tak snad pomůže v rekonvalescenci.