V kraji se volí v 684 volebních místnostech, hlasy už dali lidé v izolaci

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Z celkem 8 kandidátů si budou vybírat obyvatelé Zlínského kraje v prvním kole volby prezidenta republiky. K hlasování se jim otevřelo 684 volebních místností.

Už ve středu dalo svůj hlas na drive-in místech ve čtyřech okresních městech 8 voličů, kteří měli kvůli nákaze covidem nařízenou izolaci. Nejvíce voličů přijelo ve Zlíně do areálu Správy a údržby silnic Zlínska, tady odevzdalo svůj hlas 6 lidí, konkrétně ze Zlína, Slušovic a Rackové. Ve Vsetíně na parkovišti za hotelem Sport odvolil jeden volič ze Vsetína a v Uherském Hradišti na parkovišti ČD Sever jeden volič z Kudlovic. Volební místo v Kroměříži na Hanáckém náměstí nevyužil nikdo. V případném druhém kole volby prezidenta republiky budou moct voliči v izolaci opět využít stejná drive-in stanoviště, a to ve středu 25. ledna, v době od 8 do 17 hodin.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Voliči, kteří kvůli covidu zůstali v izolaci, mohli také využít možnost hlasování do přenosné schránky. K tomu bylo třeba, aby svůj zájem oznámili telefonicky na krajský úřad, ten ale nikdo neprojevil. Pro případné druhé kolo se voliči budou moct nahlásit do čtvrtka 26. ledna do 20 hodin na čísle 577 043 971.