Stavba školky omezí provoz školy v Hostivaři

Do nové školky se bude moci přihlásit více než 50 dětí. / Ilustrační foto

PRAHA – Do nové školky se mohou začít těšit děti z Patnáctky. Stavět se včera začalo v areálu základní školy v Kozinově ulici v Hostivaři. Místo pro hraní s kamarády tu od září najde více než 50 předškoláků.

Nová školka bude detašovaným pracovištěm mateřské školy na Trhanovském náměstí. Samotná stavba by měla trvat 4 měsíce. „Budování školky i úprava zadní části areálu s sebou přinesou omezení provozu a další opatření, o kterých budeme rodiče ve spolupráci se stavební firmou i vedením městské části Praha 15 předem informovat,“ vysvětluje ředitelka základní školy Blanka Chuchlerová. Aktuálně platí zákaz vstupu na označený a ohraničený prostor stavby u tělocvičen. Rodiče by také děti, které do hostivařské školy chodí, měli upozornit na na nutnost zvýšení pozornosti při příchodu do školy i odchodu ze školy, neboť zde bude zvýšený provoz.

V zadní části areálu školy proběhnou úpravy, které zajistí lepší využití prostoru jak pro novou mateřskou školu, tak i pro potřeby školy a školní družiny. Po dobu výstavby mateřské školy bude omezen provoz venkovních hřišť i pro veřejnost.