V přístavišti Strážnice se začalo stavět, zvýší se přístavní kapacita

foto: Město Strážnice

HODONÍN – Předáním staveniště dne 21. 12. 2022 byla prakticky zahájena realizace akce Ředitelství vodních cest ČR pod názvem „Zvyšování přístavní kapacity přístavišť Baťova kanálu – Přístaviště Strážnice“.

Ve Strážnici bude vybudováno 15 nových stání pro plavidla na Baťově kanálu včetně přístavního mola. Ve spolupráci s Městem Strážnice a Národnim ústavem lidové kultury pak proběhne výstavba nového oplocení areálu s novou vstupní branou, výstavba přístupové komunikace a navazujících ploch. Prostor bude doplněn nezbytným mobiliářem. Ukončení prací se předpokládá do května letošního roku. Plavba a vplutí plavidel do prostoru stavby do laguny přístaviště Strážnice s výjimkou plavidel použitých pro stavbu je z důvodu prováděných stavebních prací v zájmu zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu zakázáno na vodní cestě na sledované vodní cestě řeka Morava včetně průplavu Otrokovice – Rohatec v uvedeném úseku a časovém vymezení. Část vodní cesty v místě stavby bude na obou březích laguny přístaviště Strážnice vyznačena břehovými signálními znaky A. 1 „Zákaz proplutí dle přílohy č. 7 vyhlášky č. 67/2015 Sb., o pravidlech plavebního provozu. Tyto znaky budou opatřeny směrovými šipkami směřujícími proti sobě. Na vodní hladině budou mezi těmito břehovými znaky umístěny minimálně dvě bóje žluté barvy, bóje mohou být opatřeny nápisem Zákaz proplutí. Stávající plavební značení umístěné v laguně přístaviště Strážnice bude po dobu stavby zakryto.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

ilustrační foto