Valašsko pokryje až 15 centimetrů nového sněhu, hrozí i sněhové jazyky

Ilustrační foto

VSETÍNSKO – Český hydrometeorologický ústav vydal varování před novou sněhovou pokrývkou a sněhovými jazyky. Ty potrápí především východ Zlínského kraje. Řidiči by proto měli vyrážet na cesty s velkou opatrností.

Obě výstrahy vejdou v platnost s páteční 22. hodinou a potrvají až do sobotní 11. hodiny dopoledne. Na Vsetínsku, Rožnovsku a v okolí Valašského Meziříčí by mělo napadnout až 15 centimetrů sněhu za 24 hodin. „Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování a podobně. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice,“ varovali meteorologové.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Se sněhovými jazyky se může zhoršit sjízdnost komunikací a některé vozovky mohou být zcela nesjízdné. „Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování sledovat dopravní zpravodajství. Na horách dodržovat pokyny Horské služby,“ upozornili odborníci z ČHMÚ.