OBRAZEM: Sníh potrápil řidiče, v závějích skončila i sanitka

Nehoda v Lužné. Foto: HZS Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ – Neděle se ve Zlínském kraji nesla v duchu dopravních nehod. Havárie si bohužel nevyžádaly jen materiální škody, v nemocnici skončilo hned několik lidí.

Ke srážce dvou osobních aut v Lužné zamířili hasiči ze vsetínské stanice. „Hasiči k nehodě přijeli jako první. Proto ihned poskytli raněným osobám první předlékařskou péči. Ve vozidla Škoda Octavia cestovali dva dospělí a dítě, které bylo s lehčím zraněním převezeno do nemocnice. Ve druhém automobilu jeli čtyři dospělí. Tři z nich skončili v péči posádky zdravotnické záchranné služby,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a usměrňovali dopravu. Posléze auta odtáhli ze silnice a uklidili vozovku.

Pomoc potřebovala i sanitka

Do prekérní situace se dostal rovněž řidič sanitky. „A tak hasiči ze stanice Morkovice – Slížany vyrazili na silnici mezi Slížany a Troubky na Kroměřížsku, kde krátce před polednem na zasněžené silnici zapadla sanitka do závěje. Hasiči ji lanem vytáhli zpět na pevný povrch a sanitní vůz mohl bez újmy pokračovat dál,“ vylíčila Javoříková.

Srážka dvou aut si vyžádala dva zraněné

Hasiči spěchali také do Bystřičky na Vsetínsku, kde se čelně střetla dvě auta. „Výsledkem nehody nebyly jen rozbité plechy, ale i dvě zranění. Proto si velitel zásahu na místo povolal sanitní vůz a do jeho příjezdu poskytli zraněným první předlékařskou pomoc,“ uvedla Javoříková.

U vozidel se provedla protipožární opatření a odpojily autobaterie. Po nárazu došlo i k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Na závěr odtáhli rozbité auta mimo silnici a uklidili vozovku.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda na Kroměřížsku. Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Nehoda v Bystřičce. Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje