Podnikatelem roku Zlínského kraje se stal Tomáš Dudák ze společnosti SPUR

Foto: Jiří Balát

ZLÍNSKÝ KRAJ – Prestižní ocenění EY Podnikatel roku 2022 pro Zlínský kraj už zná vítěze. Stal se jím Tomáš Dudák ze společnosti SPUR a., s. Ocenění si na slavnostním ceremoniálu převzal z rukou hejtmana Radima Holiše.

Společnost SPUR využívá ve výrobě efektivní upcyklaci a za rok zpracuje materiál ze 78 milionů PET lahví, které by jinak skončily v odpadu. Společenskou odpovědnost firma prokázala i v době covidové krize, kdy potřebným zdarma poskytla více než 400 tisíc nano respirátorů s vlastní technologií SPURTEX®. Pod vedením Tomáše Dudáka se společnosti SPUR, která vznikla privatizací někdejšího Výzkumného ústavu gumárenské a plastikářské technologie, u jehož vzniku stál legendární Tomáš Baťa, daří i přes mnohé těžkosti kontinuálně růst, v průměru o 13 procent ročně.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Velmi si vážím tohoto ocenění, které určitě nevnímám jako uznání práce mé, coby jednotlivce, ale práce celé skupiny lidí, kteří pomohli budovat naši firmu. Je potěšující, že přichází od poroty složené z lidí, kteří jsou pro mě inspirací. Ani ne tak z byznysového pohledu, jelikož ten můžeme mít každý jiný, ale především z pohledu toho, že jim nejde jen o osobní prospěch. Je mi ctí řadit se mezi ně,“ uvedl krátce po převzetí titulu Tomáš Dudák.

V konečném finále se utkají podnikatelé ze šesti kontinentů

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 České republiky budou vyhlášeny 28. února. Vítěz z České republiky se následně zúčastní celosvětového finále a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

EY Podnikatel roku je nejprestižnější světová soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem. Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele. Soutěž EY Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. V současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje už téměř v 50 zemích na šesti kontinentech.