Chytré třídění textilu v Olomouci: za nepotřebné kousky získáte kredity na nákup nových věcí

OLOMOUC – Staré kontejnery na tříděný textil v Olomouci nahradily nové chytré kontejnery, s vylepšenou podobou a novými funkcemi. Za funkční nepotřebné věci získáte kredity na nákup nových věcí.

Ještě pohodlnější je nyní v Olomouci třídění textilu, navíc lze díky němu získat i něco zpátky. Staré kontejnery nahradily nové, s vylepšenou podobou a novými funkcemi. „Chytré kontejnery nově obsahují dva úložné boxy, do kterých je možné zdarma adresně uložit ještě funkční nepotřebné věci, které ještě nemusí patřit do sběrné části kontejneru, protože jsou stále pěkné, funkční a vhodné na další použití,“ uvedl Petr Swaczyna z oddělení odpadového hospodářství olomouckého magistrátu. Za tyto kousky mohou lidé navíc dostat zaplaceno formou kreditů, které se jim připíší na zákaznický účet vedený na e-shopu Genesis. Je tedy možné vytřídit šatník, zbavit se nenošených věcí či knih,a zároveň si za kredity pořídit něco nového.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Zapojit se do výzvy je snadné, stačí si založit účet na webové stránce e-shopu, vyřazené věci v dobrém stavu zabalit, správně označit, rezervovat zdarma schránku online a přes mobilní aplikaci vložit do sběrného kontejneru. Pokud je balíček větších rozměrů, mohou ho lidé odnést přímo do některé z partnerských prodejen Genesis. Proškolený tým zde případně pomůže i s registrací. Kurýři poté balíček vyzvednou a začne proces určení jeho hodnoty. Následně jsou na zákaznický účet připsány kredity, za které je možné na e-shopu opět nakoupit.

„Tímto způsobem vytřídíte šatník, zbavíte se nenošených věcí či knih, ale zároveň na tom můžete i vydělat a do skříně něco nového za kredity zase pořídit. Ovšem není nutné za staré oblečení kupovat zase jen něco na sebe. Na e-shopu najdete i knihy nebo drogerii pro každodenní použití, jejíž nabídka se neustále zvyšuje. Takto ušetříte spoustu korun, a to se v dnešní době nesmírně hodí,“ vysvětluje Kamila Skoupá ze společnosti TextilEco, která ve spolupráci s městem sběr textilu v Olomouci zajišťuje.

V současnosti je v Olomouci 60 kontejnerů, které podporují tuto službu pojmenovanou
Eko-výzva. Jejich umístění naleznete na těchto stránkách.