Opilá chodkyně vešla ve Zlíně před auto, skončila s těžkým zraněním

Foto: Policie ČR

ZLÍN – Nehoda s vážnými následky se odehrála ve čtvrtek ve 20.40 ve zlínské místní části Prštné. Mladý řidič ve Škodě Rapid tu srazil chodkyni na přechodu, která pravděpodobně ignorovala červené světlo na semaforu. Po srážce utrpěla těžká zranění.

Třiadvacetiletý řidič jel po třídě Tomáše Bati ve směru od Otrokovic do Zlína. „Sedmdesátiletá žena přecházela vozovku z jeho pohledu zleva, od nákupního střediska ve Zlíně – Prštném. Pravděpodobně si nevšimla červeného světelného signálu na semaforu a vstoupila před projíždějící vozidlo. Řidič se snažil srážce zabránit prudkým bržděním, ale nepodařilo se mu to,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena zůstala po střetu ležet na komunikaci. Řidič okamžitě zavolal záchranáře a ti ji převezli s těžkým zraněním do nemocnice.

Zkoušky na drogy a alkohol byly u řidiče negativní, to ovšem neplatilo o zraněné ženě. „Dechová zkouška u chodkyně ukázala hodnotu bezmála dvě promile alkoholu. Žena tvrdila, že alkohol pila naposledy před dvěma dny. Množství alkoholu v krvi ukáže lékařské vyšetření,“ uvedla Kozumplíková. Veškeré okolnosti a míru zavinění účastníků vyšetřují dopravní policisté.

Foto: Policie ČR